Steak guacamole-val, fűszeres paradicsommal
A párod/férjed ha szereti a marhahúst, akkor most mind a 10 ujját meg fogja nyalni ezután az étel után, és még csak nem is sejti majd, hogy egy egészséges, bélflóra regeneráló ételt evett! :) Ne bonyolítsuk túl az egészséges konyhába tartozó ételeket és menüket. Nem erről szól, inkább arról, minél minőségibb alapanyagok (ezekből jóval kevesebb elég, majd meglátod) és a megfelelő ételpárosítás, főzési technológia amik az alapjait adják.
Ez a recept a Mivel etesd a bélflórádat szakácskönyve egyik oszlopos darabja a ebédre/vacsorára valók között.
1 adag 515 kcal I Zs: 34 g I Sz: 21 g I F: 35 g
- Gluténmentes
- Laktózmentes
- Fázis 1-eliminációs, regeneráló szakasz
Hozzávalók 2 főre:
- 2 x 115 g bio marha steak, skirt vagy sirloin
- 1 tk őrölt kömény
- 1 gerezd fokhagyma, zúzva
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek bio citrom leve
- 1 avokádó, kockára vágva
- ½ fej vöröshagyma, kockákra vágva
- 1 ek apróra vágott friss koriander vagy bazsalikom
- 1 ek lime leve
- só, bors, pirospaprika pehely
- 16 db koktélparadicsom, félbe vágva
Elkészítés: Ha vastagabb szelet steak húsijaid vannak, akkor kicsit klopfold ki őket. Egy edényben keverd össze a köményt, fokhagymát, citrom levét, és az olajat. A hús szeleteket, helyezd egy mélyebb tányérba vagy tálba és locsold meg a fűszeres öntettel. Jól forgasd bele mindegyik oldalával a husikat és pácold legalább 20 percig.
Közben készítsd el a guacamole-t. Villával nyomkodd pépesre az avokádót, add hozzá az apróra vágott hagymát, paprika pelyhet, koriandert és a lime levet. Ízesítsd sóval, borssal.
Egy grill vagy sima serpenyőt melegíts fel és grillezd meg a paradicsomokat, először a vágott oldalukat, 3-4 percet, majd a héjas felüket, amíg felhólyagosodnak. Szedd ki belőle a paradicsomokat és tedd bele a húsokat. Süsd kb. 3 percet (medium) mindegyik oldalát, vagy amíg eléri a neked megfelelő állapotot. Szeleteld fel a steakeket és tálald a paradicsomokkal, guacamole-val.