Steak guacamole-val, fűszeres paradicsommal

2021.01.01

A párod/férjed ha szereti a marhahúst, akkor most mind a 10 ujját meg fogja nyalni ezután az étel után, és még csak nem is sejti majd, hogy egy egészséges, bélflóra regeneráló ételt evett! :) Ne bonyolítsuk túl az egészséges konyhába tartozó ételeket és menüket. Nem erről szól, inkább arról, minél minőségibb alapanyagok (ezekből jóval kevesebb elég, majd meglátod) és a megfelelő ételpárosítás, főzési technológia amik az alapjait adják.

Ez a recept a Mivel etesd a bélflórádat szakácskönyve egyik oszlopos darabja a ebédre/vacsorára valók között.  

1 adag 515 kcal I Zs: 34 g I Sz: 21 g I F: 35 g

  • Gluténmentes
  • Laktózmentes
  • Fázis 1-eliminációs, regeneráló szakasz

Hozzávalók 2 főre:

  • 2 x 115 g bio marha steak, skirt vagy sirloin
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek bio citrom leve
  • 1 avokádó, kockára vágva
  • ½ fej vöröshagyma, kockákra vágva
  • 1 ek apróra vágott friss koriander vagy bazsalikom
  • 1 ek lime leve
  • só, bors, pirospaprika pehely
  • 16 db koktélparadicsom, félbe vágva

Elkészítés: Ha vastagabb szelet steak húsijaid vannak, akkor kicsit klopfold ki őket. Egy edényben keverd össze a köményt, fokhagymát, citrom levét, és az olajat. A hús szeleteket, helyezd egy mélyebb tányérba vagy tálba és locsold meg a fűszeres öntettel. Jól forgasd bele mindegyik oldalával a husikat és pácold legalább 20 percig.

Közben készítsd el a guacamole-t. Villával nyomkodd pépesre az avokádót, add hozzá az apróra vágott hagymát, paprika pelyhet, koriandert és a lime levet. Ízesítsd sóval, borssal.

Egy grill vagy sima serpenyőt melegíts fel és grillezd meg a paradicsomokat, először a vágott oldalukat, 3-4 percet, majd a héjas felüket, amíg felhólyagosodnak. Szedd ki belőle a paradicsomokat és tedd bele a húsokat. Süsd kb. 3 percet (medium) mindegyik oldalát, vagy amíg eléri a neked megfelelő állapotot. Szeleteld fel a steakeket és tálald a paradicsomokkal, guacamole-val.