Szendvics kenyér élesztő és glutén mentesen

2024.09.24

A kenyér az egyik alapvető élelmiszer a magyar emberek számára. Jogos, hiszen megkönnyíti a napi rutint egy mozgalmas napon. Néhány szelet a kenyérpirítóba egy gyors reggelihez, vagy összedobhatsz egy klassz szendvicset a gyors és egészséges ebédhez. Ez a kenyér a hagyományos kenyerekhez hasonlóan megemelkedik, és a héja keményebb, ropogósabb lesz. Szeletelve összetart, kellemes semleges íze van. A maradékból krutont vagy kenyérpudingot, mákosgubát készíthetsz.

Ezt a verziót a gyerekek is nagyon szeretik, ez a tapasztalatom :)

Hozzávalók 1 veknihez:

  • 1 teáskanál bio almaecet
  • 1/4 teáskanál só
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál méz
  • 5 nagy tojás, szobahőmérsékletű
  • 1 evőkanál kókuszliszt vagy mandula
  • 1 csésze (1 csésze 240 ml) mandula- vagy kesudióvaj

Elkészítés: 

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra. Bélelj ki egy kb. 10 × 20 cm tepsit sütőpapírral, és permetezd be növényi olajjal.
  2. Keverd össze minden hozzávalót, kivéve az ecetet. Miután alaposan kidolgoztad, add hozzá az ecetet és gyorsan keverd össze. Öntsd a tésztát az előkészített tepsibe.
  3. Tedd a sütő középső rácsára és süsd kb. 30-35 percig, vagy tűpróbáig.

Jó étvágyat! <3 Z