Segíteni neked az egyensúlyt megteremteni az ételek alapanyaiban -legyen változatos a lehetőségekhez képest-, és a étrendben is.
A legtöbb étrend korlátozásokra épül, például mikroelemek eltávolítására összpontosít, mint a zsír, szénhidrát, gabonafélék, tejtermékek, hús vagy a glutén...Ezek az étrendek gyakran egysíkúak, ez sokszor sóvárgáshoz, hiánybetegségekhez, visszahízáshoz, gyulladásokhoz vezet.
Egyes étrendek, az előre elkészített, feldolgozott 'diétás' ételekre épülnek fel, pékárukra, lisztekre, tésztafélékre, italokra, fehérje készítményekre és porokra. Ezek mind 'HALOTT' nem élő tápanyagok, a szervezet ezekre gyulladásokkal válaszol, előbb utóbb.
A mikrózható és műanyag csomagolásban kapható ételek alapanyagok, olyan obesogens kemikáliákat tartalmaznak, amik a szervezetbe jutva, megzavarhatják a normál működését és elősegíthetik a zsírszövet gyarapodását/testsúly növekedését.
Mik ezek?
Néhány példa:
- Bisphenol-A=BPA
- Phthalates
- Perfluorooctanoic Acid : PFOA, a tapadásmentes edényeken bevonat