Ünnepi ételek

A hagyománnyal nem szakítva a recepteket karácsonyra, illetve szilveszterre a 2024-es esztendőre tovább bővítem. 


Tipp: már most válaszd ki a családdal megbeszélve, mi legyen nálatok a menü. Készíts bevásárlólistát, amivel már időben és célirányosan beszerzitek a hozzávalókat.


A bárányhús az amit akár a nagyon durva hisztamin intoleranciában is nyugodtan lehet fogyasztani-persze lehetnek egyéni kivételek-, de ekkor ne a lassú sütési módszert válaszd, hanem egy egy rövidebb változatot. Azért is első osztályú, mert nem lehet akármivel etetni őket. Méltó helye van az ünnepi asztalon ennek a húsfélének is.

Könnyű, lágy és selymes ízvilág Karácsonyi hangulatban, amihez a fahéj tökéletes választás. Mindezt glutén-, laktóz-, és ha nagyon szigorú vagy magadhoz (én nem preferálom az édesítőszereket), akkor cukormentesen eritrittel is elkészítheted.

Van valami varázslat az omlós sütikben...a magyar konyha egész szép tárházzal bír ezek terén, de a legtöbb recept cukortól cuppogós szájakat eredményez. Főleg, hogy sokan a tetejét is jól megszórják porcukorral.

Fűszernövényekről és jótékony hatásukról a bélflórára már több ebookomban is írtam. Az ünnepi ételek készítésénél miért hagynád ki? A regeneráló konyha ételei legyenek ízletesek, tudja fogyasztani az egész család, így külön öröm az, hogy egészséges fogásokkal gondoskodhatsz szeretteidről. Ez többet jelent egy drága ajándéknál.... <3